Servicii

Evaluare psihologică 

 
În ceea ce priveşte copilul şi familia, prin diagnostic şi evaluare psihologică înţelegem investigarea şi psihodiagnosticul disfuncţiilor relaţionale, a tulburărilor de dezvoltare, dar şi a altor condiţii de patologie în care sunt implicate mecanisme psihologice, precum:
  • evaluarea dezvoltării cognitive şi neuropsihologice a copilului (achiziţii cognitive, achiziţii motorii, limbaj) 
  • evaluarea tulburărilor psihofuncţionale ale copilului mic (somn, alimentaţie, somatizare, comportament)
  • evaluare emoţională (afectivă)
  • evaluarea tulburărilor de ataşament
  • evaluarea personalităţii şi a mecanismelor de adaptare / apărare


Suport şi consiliere parentală

Dincolo de a fi provocatoare, parentalitatea este foarte complexă și, uneori, ne provoacă anxietate, mai ales dacă nu avem suport din partea cuiva. Consilierea parentală este un serviciu ce vine în sprijinul părinților ce caută ghidare în problemele psihologice legate de copilul sau adolescentul lor. Ea are drept scop asistarea părinților în învățarea de a gestiona mai eficient comportamentul copilului/iilor lor. Totodată, consilierea parentală caută să facă părintele să se simtă mai echipat pentru a răspunde cerințelor parentalității.

Detalii...


Terapie prin joc pentru copii



Atunci când lucrez cu copiii, folosesc ca abordare terapia prin joc. 
Terapia prin joc este o metodă psihoterapeutică ce utilizează mijlocul natural de exprimare al copiilor - jocul, asistându-l pe acesta în gestionarea stresului emoțional sau a traumei psihice. 



Drama terapie pentru copii și adulți 


Drama terapia este o formă a psihoterapiei expresive care promovează suportul emoțional și vindecarea. Ea folosește tehnici teatrale-dramatice pentru a îndeplini diverse obiective terapeutice: alinarea simptomelor, integrarea psihică și emoțională, dezvoltarea personală.

Specific drama terapiei este lucrul cu corpul și distanțarea dramatică care facilitează accesul către problemele emoționale și psihologice prin metaforă.
Drama terapia poate implica:
  • re-creerea poveștii de viață și a experiențelor trecute
  • joc de rol
  • improvizația
  • lucrul cu metafora
  • imagerie ghidată
Drama terapia  poate aduce beneficii adulților care caută modalități creative de explorare și gândire despre momentele dureroase, complexe sau confuze ce apar de-a lungul vieții.

Psihoterapie analitică jungiană



Psihoterapia analitică este o terapie verbală care folosește asociațiile libere, lucrul cu visele, alte modalități creative de expresie a simbolului, analiza transferului și contratransferului în lucrul terapeutic. Pornește de la ideea că simptomele actuale își găsesc adesea originea în experiențele primilor ani de viață când se formează patternurile de relaționare și mecanismele de apărare. Cu ajutorul viselor și a altor modalități de expresie simbolică, persoana își explorează istoria de viață și lumea interioară încercând să le conecteze la problemele din prezent. 
Este o abordare de profunzime a sufletului care are loc într-un dialog cu terapeutul.

Sensul terapiei este o mai bună cunoaștere de sine, o mai bună comunicare între conștiință și inconștient, o asumare a totalității ființei corporale și psihologice. 

Atunci când problemele personale sunt abordate într-o manieră profundă, din inconștient apar potențiale noi și posibilități de vindecare. Scopul este de a ajunge pe o cale de a trăi cât mai echilibrată și creativă. 


Psihoterapia psihanalitică reprezintă un antrenament al minții, un antrenament riguros, intensiv, susținut, de lungă durată, în care ne dezvoltăm o serie de abilități esențiale.  

Psihoterapia jungiană se adreseayă celor ce se găsesc în situații complexe de viață.





Sandplay - terapia jocului în nisip

Sandplay - terapia jocului în nisip este o metodă de psihoterapie nondirectivă și nonverbală, dezvoltată de Dora Kalff, psihoterapeut jungian, în Elveția anilor ’50-’60.


Terapia jocului cu nisip poate fi utilizată atât de adulți, cât și de copii (minim 4 ani). Imagini, simboluri și arhetipuri există în dinamica psihică a fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă. În lădița cu nisip, cu ajutorul colecției de figurine în miniatură a psihoterapeutului, printr-un proces de imaginație activă, aceste imagini și simboluri ce există în inconștient, găsesc oportunitatea să se exprime și să se transforme.